G8, Hu Jintao braktis punimet

08/07/2009 01:20

Presidenti kinez, Hu Jintao ka vendosur te shpejtoje kthimin e tij ne Kine e per rrjedhoje te mos marre pjese ne punimet e G8-es, ne Aquila te Italise.

Shkak per kete vendim eshte kriza ne Xinjang, rajon ne veri-perendim te Kines, ku ditet e fundit ka pasur perleshje mes etnive lokale dhe policise.

Gjate protestave kane humbur jeten 200 persona si pasoje e dhunes policore.

Pjesa tjeter e delegacionit kinez do te vijoje ndjekjen e punimeve te G8-es.

Top Channel