Vdes menaxheri i Beatles e Rolling Stones

06/07/2009 16:55

Nderron jete ne moshen 77-vjecare Allen Klein, menaxheri i Beatles dhe Rolling Stones.

Prej kohesh Klein vuante nga nje semundje, nderkohe qe karriera e tij nuk qe aspak e lehte edhe pse pati te bente me emra te medhenj.

Ai ishte nje prej menaxhereve me te talentuar muzikore, por edhe me i gjykuari ne vitet 60-70.

Arriti te bente para me interes, duke kontribuar nder te tjera edhe ne shkrirjen e grupit te Liverpool, duke qene se kishte nje rol qendror.

Klein nderpreu cdo raport me Paul McCartney, ndersa me George Harrison u riafrua vetem ne koncertin e famshem per Bangladeshin ne vitin 1971.

Qendroi gjithnje ne marredhenie te mira, si me John Lennon ashtu edhe me Yoko Ono.

Ne vitet ’60 ai qe edhe nje prej menaxhereve te Rolling Stones.

Top Channel