Agjensia Amerikane e Hapesires, NASA ka nisur dy sonda kozmike ne hapesire per te studiuar Henen dhe mbledhjen e te dhenave per temperaturen ne orbite.

Lunar Reconnaissance Orbiter do te merret me mbledhjen e te dhenave ne hapesire, si temperatura diten dhe naten ne orbite dhe Hene, harta etj, ndersa Lunar Crater Observation do te merret me studimin e terrenit te henes per te gjetur terren te pershtatshem per te derguar astronaute.

NASA i rikthehet edhe njehere udhetimeve ne Hene per te kuptuar me mire hapesiren dhe me shpresen e gjetjes se ‘celesit ‘ per rrugen ne Mars.

Top Channel