Indi, perdorim i moderuar me celularet

22/06/2009 19:25

India do aplikoje shume shpejt nje ligj te ri qe kufizon ne disa drejtime perdoruesit e celulareve.

Nese nuk ka vale ose behet zhurme ne telefon nuk duhet te bertasesh, nuk duhet te fotografosh te panjohurit dhe mbi te gjitha volumin e ziles nuk duhet ta kesh shume te larte. Keto jane disa nga pikat kryesore te ligjit qe do aplikohet per te kontrolluar komunikimin e perdoruesve te celulareve ne vendin aziatik.

Ministria e Telekomunikacionit u ka derguar nga nje urdher te vecante prodhuesve te celulareve dhe kompanive telefonike per te edukuar klientet e tyre. “Po perpiqemi te te bejme me te pergjegjshem publikun. Nese perdoruesit e dine si ta perdorin telefonin, shpesh here zilet e larta dhe bisedat e zhurmshme shqetesojne te tjeret”, thuhet ne tekstin e publikuar nga ministria.

Pervec thirrjes per te moderuar te qeshuren, te foluren apo per te ulur volumin e ziles, ne cdo spital, tren dhe vend pune te Indise telefoni eshte i detyrueshem te vendoset me dridhje. Nderkohe nje tjeter pike e rendesishme e ketij ligji eshte edhe ndalimi i komunikimit ne celular gjate momenteve kur indianet jane ne timon.

India eshte nje nga vendet me rritjen me te madhe te perdoruesve te rinj te celulareve, ndersa aktualisht numerohen 415 milione perdorues ku cdo muaj shiten 11 milione numra te rinj.  

 

Top Channel