Izraelitet shpikin robotin-gjarper

16/06/2009 13:45

Ushtria izraelite do te kete ne dispozicion nje robot-gjarper qe do te kete si detyre spiunimin ne fushen e betejes.

Roboti i gjate dy metra, me kamera dhe sensore do te rreshkase ne betejat e luftes. Ai mund te futet kudo, neper tunele, galeri dhe vende te tjera te fshehura.

Personi qe do te kontrolloje robotin ne distance, merr informacion imazhesh dhe tingujsh nga zona ku po vepron gjarpri-spiun.

Gjarpri fals mund “te ngreje” koken dhe te shohe me ane te nje minitelekamere qe ka ne fillim te tij.

Roboti mund te mbushet edhe me nje sasi te vogel lende shperthyese. Kjo makine e pazakonte lufte eshte vene ne jete nga kerkuesit e Technion-Israel Institute ne Haifa.

Top Channel