Bebet nuk duhet te flene ne shtratin e prinderve

30/04/2009 08:05

Ekspertet thone se prinderit qe kujtojne se i mbrojne femijet e sapolindur duke i marre ne krevatin ku ata flene, jane totalisht te gabuar. Bebet jo vetem qe nuk mbrohen, po rrezikojne jeten duke ndare shtratin me prinderit, ndaj vendi me i mire per ta eshte krevati i vogel.

Mjeket britanike arriten ne kete konluzion duke pare te dhenat e dy kerkimeve mbi vdekshmerite e papritura te foshnjeve.

Duke analizuar vdekjen e 15 bebeve ne nje hark kohor prej tre vitesh, 7 foshnje kishin nderruar jete ndersa flinin ne shtratin e prinderve, ndersa dy vdiqen pasi i kishte zene gjumi ne divan me nje prej prinderve.

Rreziku

50 perqind e vdekjeve ne gjume ka ardhur si pasoje e qendrimit ne te njejtin shtrat mes prinderve dhe te sapolindurve.

Nderkohe sipas eksperteve, rreziku per femijet rritet gjithnje e me shume, ne rastin kur njeri prej prinderve eshte duhanpires ose konsumator alkooli.

Top Channel