Papa: Mundesi te barabarta per grate

22/03/2009 19:05

Papa Benedikti XVI ka bere apel per barazi ligjore mes burrave dhe grave.

“Ne Afrike asnje nuk duhet te dyshoje per faktin se grate, mbi bazen e dinjitetit te tyre te barabarte me te burrave, kane te drejte te plote per t’u futur aktivisht ne cdo aspekt te jetes publike. E drejta e tyre duhet te pohohet dhe te mbrohet edhe permes mjeteve ligjore”, eshte shprehur Papa.

Deklaratat e Atit te Shenjte jane bere gjate nje takimi me shoqatat e grave katolike te Angoles.

Top Channel