Sarkozy e Merkel: Ndryshim rregullave te finances

17/03/2009 17:25

Bashkimi Evropian duhet te ndryshoje rregullat e finances brenda qershorit.

Deklarata eshte bere nga presidenti francez Nicolas Sarkozy dhe kancelarja gjermane Angela Merkel, ne prag te samitit te G20 qe do te mbahet me 2 prill.

“Fondet qe jane parashikuar per te mbeshtetur ekonomine duhet te regjistrohen dhe te shoqerohen me rregulla mbikeqyrese”, jane shprehur Sarkozy e Merkel.

Ata kane shtuar me tej se, ne samitin e ardhshem duhet te perfitohet nga oportuniteti historik per te zgjidhur problemet e shkaktuara nga kriza.

Top Channel