Rusia, plan per modernizimin e ushtrise

17/03/2009 13:30

Presidenti Dmitry Medvedev i eshte pergjigjur me nje plan per modernizimin e forcave te armatosura ruse, zgjerimit te NATO-s.

Presidenti konfirmoi se Moska do te nise riarmatimin e pergjithshem duke filluar nga viti 2011. Qellimi kryesor do te jete rritja e aftesise luftuese te trupave te saj. Levizja eshte shpjeguar si shqetesim i Rusise per zgjerimin e Aleances me fqinjet e saj dhe per konfliktet rajonale.

Vitin e kaluar Kremlini vendosi te rriste shpenzimet per forcat e armatosura brenda dy vjeteve te ardhshem. Deri ne vitin 2011, Rusia do te shpenzoje rreth 140 miliarde dollare per blerjen e armeve.

Top Channel