OKB: Ne 2030, mungesa te ujit te pijshem

17/03/2009 12:30

Ne vitin 2030 bota do te kete mungesa te theksuara te ujit te pijshem. Gjysma e popullsise do te vuaje rende nga kjo mungese.

Ky eshte alarmi qe jep Organizata e Kombeve te Bashkuara, ne forumin boteror te Ujit qe po zhvillohet ne Stamboll.

OKB sugjeron nderhyrje te shpejte me investime ne kete drejtim.
 
Ne forumin e Stambollit marrin pjese krere qeverish te shteteve te ndryshme, si dhe shkencetare nga e gjithe bota.

Diskutantet kerkojne menaxhim te krizes, shkaktuar nga rritja e numrit te popullsise dhe rritja e nivelit te thatesires.

Top Channel