Luksemburgu legalizon eutanazine

17/03/2009 14:40

Luksemburgu eshte bashkuar me Holanden dhe Belgjiken, duke u bere vendi i trete ne BE, qe mbeshtet eutanazine (vdekjen e vullnetshme).

Ligji eshte botuar ne Gazeten Zyrtare, pasi u miratua me 18 dhjetor.

Vendimi shkaktoi reagimin e dukes se madh, Henri dhe per te mundesuar hyrjen e ligjit ne fuqi, parlamentit iu desh te modifikonte Kushtetuten per te reduktuar pushtetin e monarkise.

Top Channel