Kryqi i Kuq: Tortura ne burgjet sekrete te CIA-s

16/03/2009 15:05

Te burgosurit ne burgjet sekrete te CIA-s jane torturuar duke iu shkelur plotesisht te drejtat e njeriut.

Lajmi behet i ditur ne nje raport sekret te zbuluar nga Komiteti Nderkombetar i Kryqit te Kuq, perfaqesuesit e te cilit kane vizituar 14 te burgosur te sapo transferuar ne Guantanamo.

Te burgosurit kane deklaruar se jane torturuar, rrahur, privuar nga gjumi, si dhe jane ekzpozuar ne temperatura ekstreme.

Top Channel