Austri, nis gjyqi ndaj babait qe perdhunoi te bijen

16/03/2009 10:50

Ka nisur ne Austri procesi gjyqesor ndaj Josef Fritzl, babait te akuzuar per perdhunimin per 24 vjet te se bijes, me te cilen pati shtate femije.

73-vjecari hyri ne sallen e gjyqit me fytyren te mbuluar me nje dosje blu. Ai refuzoi t’u pergjigjej pyetjeve te gazetareve. Fritzl akuzohet per perdhunim, incest, skllaveri, cenim te lirise dhe detyrim me force, si dhe per vrasjen e njerit prej femijeve.

Rasti, nje nga me te bujshmit ne vitet e fundit, ka terhequr vemendjen e shume mediave. 200 gazetare ndodheshin ne St Poelten ne pritje te gjyqit, por me pak se 100 u lejuan te futen ne salle dhe vetem per pak minuta.

Qe prej arrestimit te tij rreth nje vit me pare, Fritzl eshte mbajtur ne mbikeqyrje ne St Poelten.

Top Channel