Zoellick: Kriza financiare do kthehet ne humanitare

13/02/2009 21:25

Presidenti i Bankes Boterore, Robert Zoellick ka paralajmeruar se kriza financiare mund te kthehet shume shpejt ne nje krize humanitare.

“Pa nderhyrjet e duhura emergjenca financiare, qe tashme eshte kthyer ne ekonomike, duke shtuar papunesine do te kthehet ne nje krize humanitare”, ka deklaruar Zoellick.

Numri 1 i Bankes Boterore ka theksuar se kriza do te sjelle 46 milione te varfer ne nivel global dhe ka rinovuar apelin ndaj vendeve te G7 qe te percaktohen fondet per te luftuar varferine.

Top Channel