Nissan do shkurtoje 20 mije vende pune

09/02/2009 09:10

Nissan njofton shkurtimin e 20 mije vendeve te punes brenda muajit mars te vitit 2010.

Vendimi eshte pjese e nje plani per ristrukturimin e grupit japonez te prodhimit te makinave per te perballur krizen ekonomike. Lajmin e ka bere te ditur numri nje i kompanise, Carlos Ghosn. Edhe Nissan eshte perballur me ulje te kerkesave per blerjen e automjeteve te saj.

Kompania parashikon te kete nje humbje prej 2,9 miliarde dollaresh gjate ketij viti financiar. Ghosn deklaroi se industria e makinave ndodhet ne krize dhe Nissan nuk ben perjashtim.

 

Top Channel