Teksa rrini në shtëpi prej bllokadës së epidemisë, ja sa kalori digjni me secilën nga punët shtëpiake

02/04/2020 21:37

Pandemia e koronavirusit ka bërë që shumë njerëz të bllokohen në shtëpi me asgjë për të bërë, dhe kjo i bën ata jo vetëm meankth por dhe të pashëndetshëm.

Me kufizimin e lëvizjes dhe pa shumë opsione veprimi fizik, media vjen në ndihmë për ruajtjen e shëndetit mendor dhe fizik, me disa ide për aktivitet shtëpiak dhe një llogaritje të kalorive që mund të digjen nga nje person me punët e zakonshme të shtëpisë.

Llogaritjet e mëposhtëme janë bërë duke përdorur peshën mesatare të njerëzve – 75 kilogramë për gratë dhe 88 për burrat mbi 25 vjeç, bazuar në të dhënat e qendrës federale të kontrollit të sëmundjeve në SHBA.
Shuma e kalorive jepet për një interval prej 30 minutësh të secilit aktivitet.

FOTO GALERI
1/6
Fshirja e dyshemeve është një stërvitje e mirë për krahët e këmbët tuaja. Nëse e bëni këtë për një orë mund të digjni nga 174 kalori për gratë, deri në 204 për burrat.

Top Channel