Hazizaj në Top Talk: Qëndrimi dhe sjellja institucionale e Metës në tejkalim të kompetencave, por pa dëme

20/02/2020 19:04

Ditën e sotme në Top Talk ka qenë i ftuar juristi Sokol Harizaj i cili edhe një prej personave që ka punuar për krijimin e kushtetutës që kemi ne sot.

Hazizaj:

Garantuesi i vlerësimit të aktit normativ  është vetëm Gjykata Kushtetuese. Në këto kushte Presidenti  i Republikës nuk e ka këtë lloj tagri edhe detyre për të shpërbërë, për të zhvlerësuar produktin që vjen nga kuvendi në mungesë të Gjykatës Kushtetuese.

Dyrnjaja: I ka tejkaluar presidenti (kompetencat)

Hazizaj: Çfarë ka bërë presidenti, në pamundësi për të bërë vlerësimin, konstatimin ligjor dhe kushtetues, ka ushtruar detyra që vijnë thjeshtazi për shkak të dispozitës kushtetuese që lë detyrimet e tij.

Top Channel