Të sfidosh vdekjen, e të rilindësh kampion/ Historia e sportistit që nuk u dorëzua kurrë…

02/11/2019 20:00

Haki Doku lindi në qytetin e Krujës në vitin 1969. Ai u largua nga Shqipëria në fillim të viteve 90 dhe emigroi në Itali.

Hakiu nuk ka ndalur së lëvizuri, edhe pse ai vuan nga një dëmtim ne shtyllën kurrizore. Në 1997, ai punonte si murator në Itali, gjatë punës ai ra nga një skelë dhe u paralizua.

Haki Doku ishte 27 vjeç kur ra nga skela në një kantier ndërtimi. Për rreth 3 javë ai qëndroi në gjendje koma, me kalimin e kohës fati desh që të rehabilitohej dhe arriti të fillojë një jetë të re
“të rilindur” Pa u bazuar tek fatkeqësia, ai u shfaq shumë optimist në të gjitha aspektet e jetës duke parë vetëm përpara.

Falë kjo dhe familjes së mrekullueshme që e motivon çdo ditë. Haki Doku synon të përdorë karrocën e tij për të zbritur shkallët e disa prej ndërtesave me te larta në botë për të frymëzuar njerëzit për të synuar për të pamundurën.Shkallët më të zbritura në një karrige me rrota brenda një ore janë 2.917 dhe u arrit nga Haki Doku në Lotte World Tower, Seul, Koreja e Jugut, më 27 mars 2019.

Haki Doku u përpoq me këtë rekord, në mënyrë që të mundë rekordin e tij të mëparshëm të 2.564 shkallëve.

Autore e Diaspora : Ledja Liku

Top Channel