Është organizuar ceremonia e tërheqjes së shortit nga KQZ, ku 25 subjektet politike janë në pritje që të tërheqin numrin e tyre dhe njëkohësisht renditjen në fletëvotim.

Partia Demokratike e Kosovës ka tërhequr numrin 112. Pra ajo do të renditet menjëherë e dyta në fletëvotim.

Ndërsa koalicioni AAK-PSD ka tërhequr numrin 119 për renditje në fletëvotim.

Lëvizja Vetëvendosje ka tërhequr numrin 126 për renditje në fletvotim.

Koalicioni Nisma-AKR-PD ka tërhequr numrin 122 për renditje në fletvotim.

Lidhja Demokratike e Kosovës ka tërhequr numrin 134 për renditje në fletëvotim.

Partia Euroatlantike ka tërhequr numrin 129 për renditje në fletëvotim.

Partia Fjala ka tërhequr numrin 125 për renditje në fletëvotim.

Partia Euroatlantike ka tërhequr numrin 129 që të renditet në fletëvotim.

Koalicioni Vakat ka tërhequr numrin 124 për renditje në fletëvotim.

Lista Srpska ka tërhequr numrin 135 për renditje në fletëvotim.

Ndryshe kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka, ka thënë se KQZ është e angazhuar për zgjedhje sipas standardeve evropiane.

“Në emër të KQZ-së dua të garantoj të gjithë pjesëmarrësit në këtë garë se KQZ mbetet e përkushtuar për organizimin e zgjedhjeve sipas Kushtetutës dhe standardeve më të larta evropiane. vetëm zgjedhjet Elira fer, demokratike, pa presione, janë të pranuara për të gjithë”, ka thënë ajo.

Top Channel