Ushtria më e fuqishme në botë është formuar më 14 Qershor të vitit 1775, kur një grup milicish në SHBA u bashkuan për të luftuar ushtarët britanikë.

Fotot më të vjetra të ushtrisë amerikane vijnë nga Lufta Civile, por fotot më të rëndësishme ishin ato të trupave të kapura gjatë dy luftërave botërore, pasi ndiqeshin me shumë vëmendje nga publiku në shtëpi.

Këto janë pikat më kulminante, në foto, të historisë 244 vjeçare të ushtrisë amerikane.

FOTO GALERI
1/22
Fotot më të hershme janë nga Lufta civile e Amerikës. Këta ushtarë janë nga Unioni, dhe ndodhen në Virxhina, gjatë betejës së Çanselorvillit.

Top Channel