Koalicionet parazgjedhore, Bylykbashi tregon propozimin e ri të PD: T’a çojmë për opinion në OSBE/ODIHR

28/06/2024 12:48

Bashkëkryetari demokrat i Grupit të Dialogut, Oerd Bylykbashi pas mbledhjes tha për gazetarët se propozimi i PD në lidhje me rikthimin e koalicioneve parazgjedhore t’i dërgohet për opinion OSBE/ODIHR-it.

Bylykbashi: Ata kanë bërë të mundur të deformojnë votën e shqiptarëve, duke bërë të mundur që rezultati të mos jetë i ndershëm. Me shifra në dorë… Për të gjymtuar sistemin që është sot nuk kanë bërë asgjë përveçse të deformojnë votën e shqiptarëve. E gjithë vota e diasporës do të jetë tek ky sistem i njëanshëm.

Po kërkojmë asnjë më shumë dhe asgjë më pak që zgjedhësit të kenë listë të hapur të votimeve, se cilët duan të zgjedhin. Të gjitha këto janë të refuzuara, ne kërkojmë që kjo reformë të jetë e plotë dhe e drejtë, dhe ashtu siç u ndryshua pa asnjë rekomandim.

Jemi të gatshëm që propozimet që kolaicioni siç ka qenë më parë të futet si alternativë bashkë si është sot që e ndryshoi në mënyrë të njëanshme dhe partitë të zgjedhin kë të duan, ky propzim t’i çohet Osbe Odihr që ata të shprehen nëse kjo është në përputhje me standartet, Osbe nuk do të ketë asnjë deklarim me futjen e kolaicionit si alternativë.

Top Channel