“Procesi i anëtarësimit në BE është i gjatë dhe teknik”, Gonzato: Kërkon punë për të arritur standardet

24/06/2024 10:35

Ambasadori i BE-së në Shqipëri, Silvio Gonzato mori pjesë ne konferencën rajonale “Balkonomics”.

Ai theksoi se kërkohet punë për të arritur standardet dhe për të pasur qasje në elementë të tregut të përbashkët, duhet të kryhen disa reforma.

Gonzato: Hendeku mes Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor nuk do të tejkalohet, na duhet të nxisim konvergjencën social-ekonomike. Procesi i anëtarësimit është i gjatë dhe teknik, mbështetet në proces të gjatë dhe kërkon punë për të arritur standardet.

Këto përfitime janë të vështira për t’u përballuar nga vendet që bashkohen me BE. Për të pasur qasje në elementë të tregut të përbashkët duhet të kryhen disa reforma dhe të vendosësh disa standarde, pjesa tjetër janë stimujt, injektimi dhe futja masive e ndihmave.

Top Channel