“I dyshuar për lidhje me krimin e organizuar dhe korrupsion”, Reuters: Britania rrëzoi apelin e Berishës për heqjen e ‘non-grata’, ish-kryeministri nën akuzë edhe për…

17/06/2024 13:15

Udhëheqësi i opozitës shqiptare Sali Berisha, ish-presidenti dhe ish-kryeministri i vendit, humbi të hënën apelin e tij kundër ndalimit të hyrjes në Britani për lidhje të dyshuara kriminale.

Berisha, kreu i Partisë Demokratike, partisë kryesore të opozitës në Shqipëri, u përjashtua nga Mbretëria e Bashkuar në vitin 2022 për lidhjet e tij të dyshuara me krimin e organizuar dhe korrupsionin, të cilin Berisha e mohon.

Ai apeloi kundër vendimit në Komisionin Special të Apelimit të Emigracionit (SIAC) në Londër në mars, duke argumentuar se ai u ndalua për të hyrë në Mbretërinë e Bashkuar në bazë të pohimeve të rreme të paprovuara.

SIAC hodhi poshtë apelin e Berishës në një vendim me shkrim të hënën.

Vendimi i Britanisë për të ndaluar hyrjen e Berishës erdhi një vit pasi ai u sanksionua nga Shtetet e Bashkuara për korrupsion të dyshuar dhe abuzim me pushtetin.

Berisha, 79 vjeç, përballet me akuza në Shqipëri se ka përdorur ndikimin e tij kur ishte kryeministër midis viteve 2005 dhe 2009 për të favorizuar bashkëshortin e vajzës së tij në privatizimin e tokës shtetërore, të cilat ai dhe vajza e tij e mohojnë.

Burimi: Reuters

Top Channel