Kur bëhet fjalë për takat, mendimet me siguri mund të ndahen.

Për disa, ato ndihen elegantë dhe fuqizuese, ndërsa të tjerët i shoqërojnë dhimbje dhe parehati. Nëse jeni pjesë e grupit të fundit, atëherë mund të ndodhë që thjesht nuk e keni gjetur ende lartësinë më të mirë të takave për ju dhe këmbët tuaja.

Këmbët e çdo personi janë të ndryshme, kështu që nuk ka qasje të vetme për të gjithë kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një palë take perfekte. Lartësia më e rehatshme do të ndryshojë nga personi në person dhe do të varet nga forma e këmbës suaj, lloji i këpucëve dhe sa përvojë keni në veshjen e takave. Lartësia mesatare e takës është rreth 7.5 cm.

Kjo bie në rangun e lartësisë së mesme, e cila zakonisht është 5-7,5 cm. Kjo është lartësia më klasike e takave, dhe takat me lartësi mesatare duhet të jenë mjaft të rehatshme për t’u veshur gjatë gjithë ditës. Thënë kështu, lartësia më e mirë për ju mund të jetë më e ulët ose më e lartë se mesatarja. Takat e ulëta janë zakonisht 2,5-5 cm. Takat e larta janë përgjithësisht 7,5-10 cm. Këto zakonisht rezervohen për raste me veshje, si festa apo mbrëmje jashtë, pasi mund të jenë pak më të vështira për t’u ecur brenda.

Nëse keni filluar të vishni taka, është mirë të filloni me një takë më të ulët dhe të arrini deri tek taka e lartë pasi të keni bërë pak praktikë. Ju do ta dini se cila është lartësia më e mirë për ju pasi të keni provuar disa palë dhe të keni gjetur se cilat prej tyre ju duken më të rehatshme. Është e rëndësishme të kujdeseni për këmbët tuaja, kështu që përpiquni t’u jepni atyre një pushim duke alternuar takat dhe të sheshta.

Top Channel