Ambasadorja shqiptare në Izrael: Shtetasit nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi apo Maqedonia e Veriut që jetojnë këtu të na kontaktojnë

08/10/2023 13:16

Ambasadorja shqiptare në Izrael Meri Kumbe ndodhet në aeroportin e Tel Aviv, ku thotë se është në kontakt me shqiptarët që duan të largohen nga Izraeli.

“Prej 48 orësh, kam qenë në kontakt me Ministrin e Evropës  dhe Punët e Jashtme z. Hasani dhe përmes Ministrisë dhe stafit të ambasadës jemi në kontakt me shtetasit shqiptarë që jetojnë e punojnë në Izrael për t’i ndihmuar në largimin nga vendi.

Me porosi të Ministrit ka vëmendje maksimale për shtetasit tanë, për punonjësit dhe familjarët e ambasadës si edhe për shtetasit nga Kosova, Mali i Zi apo Maqedonia e Veriut.

Janë orë të vështira për ne këtu në Izrael por në emër të qeverisë shqiptare garantoj shtetasit shqiptarë dhe familjet e tyre, që nën drejtimin e Ministrisë tonë të Jashtme dhe autoriteteve izraelite po ndiqen të gjitha procedurat për sigurinë e tyre, gjatë qëndrimit dhe largimit drejt Shqipërisë”.

Top Channel