Gjykata e Lartë po shkon drejt plotësimit, ndërsa së fundmi i është shtuar edhe një anëtare e re; Vojsava Kola (Osmanaj).

“Trupa gjyqësore e Gjykatës së Lartë i uron mirëseardhjen anëtares së re, gjyqtares Vojsava Kola (Osmanaj)“- thuhet në njoftim.

Me emërimin e ri, institucioni i drejtësisë bëhet me 18 anëtarë (bashkë me Klodian Kurushin që është në KLGJ), nga 19 anëtarë që duhet të ketë në përbërjen e saj, sipas vendimmarrjes së KLGJ-së. Anëtarët e zgjedhur deri më tani janë:

 1. Sokol Sadushi
 2. Ervin Pupe
 3. Ilir Panda
 4. Sokol Binaj
 5. Albana Boksi
 6. Sandër Simoni
 7. Klodian Kurushi – Aktualisht anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor
 8. Artur Kalaja
 9. Asim Vokshi
 10. Medi Bici
 11. Arbena Ahmeti
 12. Gentian Medja
 13. Darjel Sina
 14. Sokol Ngresi
 15. Margarita Buhali
 16. Enton Dhimitri
 17. Enkelejda Metaliaj
 18. Vojsava Kola

Vendimi shënon një tjetër hap pozitiv drejt funksionalitetit të plotë të Gjykatës së Lartë, duke e nxjerrë atë nga zona e rrezikut pas 6-vitesh pamundësie për të ushtruar plotësisht funksionet e saj themelore dhe përmbushjen e misionit që ia garanton Kushtetuta.

Top Channel