Këtë vit, më 30 gusht 2023, hëna e plotë në Peshqit është jashtëzakonisht e veçantë dhe njihet si Hëna Blu.

Gjatë kohës kur sezoni i Virgjëreshës është në ecje të plotë, vjen një hënë e plotë mistike tek Peshqit që na inkurajon të zgjerojmë mendimet tona, të përqafojmë ndjenjat tona dhe të hapim mendjet tona.

Këtë vit, më 30 gusht 2023, kjo hënë e plotë te Peshqit është jashtëzakonisht e veçantë e njihet si Hëna Blu.

Një Hënë Blu është mjaft e rrallë, ndodh kur dy hëna të plota ndodhin brenda të njëjtit muaj. Normalisht, ka vetëm një hënë të plotë në një muaj, që shfaqet çdo 29 ditë. Por ndonjëherë, nëse një hënë e plotë arrin në fillim të muajit, një tjetër mund të ndodhë para përfundimit të muajit. Kjo e dyta quhet Hëna Blu.

Për shembull, në gusht 2023, një hënë e plotë ndriçoi qiellin në Ujorin më 1 gusht. Tani, ne jemi duke u përgatitur për një hënë të dytë të plotë te Peshqit më 30 gusht.

Por çfarë do të thotë Super Hëna Blu te Peshqit? Ndodh gjatë kohës kur energjia praktike dhe e fokusuar në detaje të Virgjëreshës është mbizotëruese. Peshqit, nga ana tjetër, janë krejtësisht të ndryshëm, gjithçka ka të bëjë me kreativitetin dhe imagjinatën. Peshqit mishëron krijimtarinë e shëruesit, duke krijuar dhe sajuar, duke përdorur ato materiale për të krijuar gjëra që sjellin shërimin dhe transformimin. Pra, gjatë kësaj hënë të plotë, ne mund të presim një ndryshim nga qasja e strukturuar e Virgjëreshës në atmosferën krijuese dhe transformuese të Peshqve.

Virgjëresha njihet për të menduarit e saj logjik, ndërsa Peshqit kanë të bëjnë me emocionet dhe intuitën. Gjatë sezonit të Virgjëreshës, mendimet tona priren të jenë praktike dhe të drejtpërdrejta. Megjithatë, kur hëna e plotë i jep hijeshi Peshqve, ne inkurajohemi të përqafojmë emocionet tona dhe të lidhemi në një nivel më të thellë, më intuitiv.

Hëna e plotë e këtij viti te Peshqit ka një rëndësi unike. Është i lidhur ngushtë me Saturnin te Peshqit dhe qëndron përballë diellit në Virgjëreshë. Prania e Saturnit shton një ndjenjë serioziteti dhe përgjegjësie ndaj energjisë zakonisht të çuditshme të Peshqve. Peshqit përfaqësojnë mundësi të pakufishme, ndërsa Virgjëresha respekton rregullat dhe kufijtë. Me ndikimin e Saturnit, është si të kesh një të rritur të përgjegjshëm që mbikëqyr një ngjarje të shkujdesur. Kjo hënë e plotë mund të nxisë emocione, por kujtesa e Saturnit për të qëndruar përgjegjës dhe e bazuar në realitet është thelbësore.

Për më tepër, ne kemi Venusin në retrogradë, të vendosur në Luan dhe të lidhur me Jupiterin te Demi. Ky konfigurim sugjeron një periudhë të kërkimit të ekuilibrit pas dukurive dramatike. Ne mund ta gjejmë veten duke rivlerësuar vlerat dhe dëshirat tona, duke mësuar të jemi më selektivë në mënyrën se si investojmë kohën dhe energjinë tonë. Vendimet që marrim mund të sillen rreth asaj që dhe kush ka vërtet rëndësi për ne.

Top Channel