Këtë verë, të gjithë jemi të shqetësuar se koha e çmuar me pushime do të shkatërrohet për shkak të motit të paparashikueshëm.

Mund të jetë e dobishme të përballeni ballë për ballë me shqetësimet duke i shkruar ato, më pas duke menduar për skenarin më të keq të mundshëm për secilin.

Ju mund ta përdorni këtë listë për të krijuar një plan se çfarë të bëni kështu që nëse ndodh më e keqja, jeni menjëherë gati për t’u përshtatur.

Filloni planifikimin e pushimeve disa javë përpara

Filloni të paketoni gjërat që do t’ju nevojiten për pushime, në mënyrë që në minutën e fundit të mos nxitoheni. Mbani mend, fëmijët mund të ndihmojnë. Nëse gjërat humbasin, nuk është fatkeqësi, por kontrolloni gjithmonë këpucët, të cilat janë të shtrenjta për t’u zëvendësuar dhe ilaçet me recetë për të shmangur vizitat e panikut në farmacitë e huaja. Mbani biletat dhe lejet në smartfonin tuaj dhe mbani printime si rezervë.

Menaxhoni seksin

Flisni për shpresat tuaja paraprakisht. Të kaloni kohë së bashku është më e rëndësishme sesa të bëni më shumë seanca seksi vetëm sepse jeni në hotel. Por një festë mund të jetë koha e përsosur për të hequr dorë nga rutinat. Mos i bëni presion vetes për ta bërë seksin të pabesueshëm, thjesht bëni atë që ju pëlqen të bëni. Mos krijoni probleme të mëdha gjatë pushimeve, merruni me to para se të shkoni ose shtyni pushimet tuaja derisa të zgjidhen.

Shkëputuni plotësisht nga puna

Vendosni një bllokues aplikacioni në telefonin tuaj ose fshini përkohësisht aplikacionin tuaj të postës elektronike. Aktivizoni një postë zanore, ose një përgjigje automatike në emailet tuaja, për të shmangur thirrjet e padëshiruara apo edhe biznesin e humbur. Nëse duhet të regjistroheni, caktoni një kohë specifike për ta bërë këtë. Përpiquni të relaksoheni dhe të mos mendoni fare për punën derisa të riktheheni.

Top Channel