Në një sipërfaqe prej dy hektarësh, Ferrik Rama  në Zharrëz kultivon perime dhe eksporton 70 tonë në vit.

55-vjeçari është kthyer nga emigrimi nga SHBA dhe prej 12 vitesh i është përkushtuar bujqësisë.

Këtë sezon ka mbjellë dhe eksporton kastravecin e varietetit “kornishon” qe eksportohet në Austri.

Ferriku thotë se përveç fitimeve dëshiron edhe më shumë subvencione.

Fermeri synon që të zgjerojë sipërfaqet e mbjella, por në këtë periudhë thotë se një tjetër problem mbetet mungesa e fuqisë punëtore.

Top Channel