Klori është një pjesë thelbësore e mbajtjes së pastër të shumicës së pishinave, por gjithashtu mund të jetë e ashpër në flokët tuaj.

Klori mund t’u japë një nuancë të gjelbër flokëve të hapur dhe do t’i bëjë shumicën e flokëve të thatë dhe të brishtë me kalimin e kohës. Megjithatë, larja e klorit nga flokët është e lehtë. Ju mund ta shpëlani atë në dush duke përdorur një produkt për heqjen e klorit ose një trajtim në shtëpi si uthull molle ose sodë buke.

Lani flokët me shampo. Shampo për notim, ose shampo për heqjen e klorit, janë formuluar posaçërisht për të ndihmuar në largimin e klorit dhe çdo ngjyre jeshile që rezulton. Lani flokët tërësisht me një shampo noti sa më shpejt të jetë e mundur pasi të keni dalë nga pishina. Sigurohuni që të bëhet shkumë dhe lëreni të qëndrojë për një minutë përpara se ta shpëlani plotësisht.

Nëse keni flokë të trajtuar me ngjyra, gjithmonë mund të zëvendësoni një shampo noti për një shampo pastruese të sigurt për ngjyrat. Këto shampo janë të disponueshme në shumicën e farmacive, dyqaneve të bukurisë dhe kujdesit të flokëve dhe shitësve online. Spërkateni me një llak për heqjen e klorit në vend që të blini shampo të re. Disa dyqane shesin sprej për heqjen e klorit.

Këto përdoren në dush pasi t’i shpëlani flokët, por para se t’i lani flokët.  Këto spraj funksionojnë duke neutralizuar klorin në flokët tuaj për të parandaluar dëmtimin dhe acarimin. Shumica e sprejve për heqjen e klorit janë formuluar për të punuar si në flokë ashtu edhe në lëkurë, kështu që ju mund ta përdorni për të hequr irritimin e klorit dhe aromën në lëkurën tuaj gjithashtu./ TAR

Top Channel