Thëniet e vjetra shpesh janë të rrënjosura në mençurinë e përjetshme njerëzore si për shembull “ku ka tym, ka zjarr”.

Por disa mite duhet të ndalen, thotë Rachel DeAlto, eksperte kryesore e takimeve në Match.com.

Kur bëhet fjalë për takimet, nëse doni të gjeni një partner afatgjatë, mund t’ju ndihmojë të braktisni mendimin se “të kundërtat tërhiqen”.

“Të gjithë mendojnë se të kundërtat tërheqin, por realiteti është se ngjashmëritë janë ato mbi të cilat mund të ndërtosh një themel”, thotë ajo, sipas CNBC.

Tre vlera në veçanti, thotë ajo, mund të përcaktojnë nëse një marrëdhënie është e qëndrueshme dhe afatgjatë.

Shumë njerëz ngatërrojnë personalitetin dhe vlerat. Dy njerëz që kanë personalitete krejtësisht të ndryshme mund të jenë të përshtatshëm për njëri-tjetrin. Megjithatë, vlerat dhe qëllimet e tyre duhet të përputhen.

Çiftet e suksesshme zakonisht kanë vlerat e mëposhtme të përbashkëta, thotë DeAlto:

Financat: Ata bien dakord se si duan t’i shpenzojnë paratë e tyre.

Familja: Ekziston një vizion i përbashkët për mënyrën se si ata planifikojnë të krijojnë një familje ose të kujdesen për familjen e tyre.

Stili i jetesës: Atyre u pëlqen të kalojnë kohë në të njëjtat aktivitete, si udhëtimi ose ushtrimet.

Përafrimi për këto çështje është më i rëndësishëm sesa tiparet e personalitetit, thotë ajo.

“Mund të kesh dikë që është ekstrovert dhe qesharak të jetë me dikë që është më introvert dhe i qetë, sepse, garantoj, në fund të fundit, ata janë goxha të ngjashëm me mënyrën se si mendojnë për familjen, si i trajtojnë paratë dhe si e shpenzojnë kohën e tyre”, thotë DeAlto.

Para se të bëheni më serioz me dikë, bëni një bisedë të drejtpërdrejtë për vlerat dhe planet e ardhshme. Kjo mund t’ju ndihmojë të kuptoni nëse ju të dy do të jeni të pajtueshëm në planin afatgjatë.

Top Channel