Dy udhëzues do t’ju japë pozat më të mira të portreteve familjare, këshilla dhe udhëzime kompozicioni.

Pra, bashkohuni me ne sot për të zbuluar gjithçka që ju nevojitet për të kapur portrete të bukura familjare, me kompozime tërheqëse. A ndiheni sikur keni zotëruar bazat e fotografisë? A jeni gati për të marrë hapin tjetër?

Nëse dëshironi t’i çoni fotot tuaja në një nivel tjetër, ju rekomandojmë t’i kushtoni vëmendje detajeve të pozimit dhe kapjes së momenteve më të mira. Tani, le t’i çojmë fotot tuaja familjare në një nivel më profesional!

1. Në këmbë

Kur anëtarët e familjes pozojnë në këmbë, ata priren të kthehen të gjithë drejt objektivit me krahët në anën e tyre. E ngurtë shumë? Pse të mos i lidhni më mirë në mënyra interesante. Mund të jetë mbështetur mbi njëri-tjetrin me krahë rreth belit, kokat mbi supe ose kokat në prehër. Fëmijët e vegjël mund të mbështjellin krahët rreth këmbëve të mamasë ose babit.

Për pozat e portreteve familjare me pamje natyrale, jo të gjithë duhet të jenë përballë kamerës, përziejeni atë duke u kërkuar të vegjëlve të kthehen dhe të përqafojnë barkun ose këmbën e mamasë ose babit.

2. Ulur

Mund të jetë e ndërlikuar të gjesh se si të ulësh një familje të madhe pa i pozicionuar ato krah për krah?! Duke përdorur formën dhe linjat! Në këtë foto, mamaja dhe dy vajzat e saj formojnë një trekëndësh. Ato vija diagonale krijojnë një imazh të fortë vizualisht.

3. Respektoni vijat diagonale

Në mënyrë të ngjashme, shikoni të gjitha linjat diagonale të formuara nga pozicionet e ndryshme në këtë fotografi. Është shumë më interesante sesa nëse ata do të ishin ulur krah për krah në bar. Dhe, po ashtu është një rrugë e gjatë për të përcjellë lidhjen dhe dashurinë. Ju mund të merrni një sërë pozash të portreteve familjare nga ky pozicion.

4. Krah për krah

Ndonjëherë nuk mund të shmangni pozicionimin e subjekteve krah për krah, p.sh. në këtë fotosesion ku ata ishin ulur në një gardh. Por ju mund ta ngrini me lehtësi seancën tuaj të portretit duke i afruar dhe duke i nxitur të vendosin krahët rreth njëri-tjetrit. Gërmoni thellë dhe gjeni fëmijën tuaj të brendshëm. Angazhojini ata që të nxjerrin buzëqeshje dhe të qeshura natyrale.

5. Kujdes prespektivën

Për pozat më të mira të portretit, kërkojuni anëtarëve të familjes të luajnë, të gudulisin dhe të bëjnë gjithçka që normalisht do të bënin kur përpiqen t’i bëjnë fëmijët e tyre të qeshin. Pastaj qëndroni sipër tyre dhe shkrepni disa foto. Ndërsa i keni atje, lëvizni përreth tyre për të kapur pamje nga afër të detajeve, poza të gjera, shkrepje me kokë, duar, gjithçka! Më pas tërhiquni dhe bëni një fotografi të gjerë për një foto familjare të bukur të sinqertë dhe të dashur.

6. Ndërveproni

Shmangni fotot e vështira dhe të pajeta familjare dhe kapni lidhjet natyrore në vend të kësaj duke nxitur ndërveprime. Kërkojuni subjekteve tuaja të kthehen nga njëri-tjetri dhe të sugjerojnë puthje, gudulisje dhe lojëra. Këndimi dhe loja mund të nxjerrin foton perfekte. Sillni fëmijët në lartësinë e prindërve të tyre duke u kërkuar që t’i marrin dhe t’i përqafojnë afër.

7. Luani

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të shtuar pak larmi në galerinë tuaj të pozave të portreteve familjare është të bëni një pushim nga pozimi dhe të fotografoni fëmijët dhe prindërit duke luajtur. Sigurohuni që të keni një shpejtësi të diafragmës për të kapur të gjitha momentet më të mira. Bonusi i bërjes së kësaj është ndërprerja e seancës me disa gjëra argëtuese, gjë që e bën shumë më të lehtë mbajtjen e fëmijëve të investuar dhe të lumtur!

Top Channel