Qëndrimi i tetë nipërve e mbesave të Mbretëreshës Elisabeth II pranë arkëmortit, Harry dhe William me veshje ushtarake (Fotot)

17/09/2022 22:15

Tetë nipërit e Mbretëreshës Elisabeth II qëndruan për 15 minuta pranë arkëmortit të saj në Westminster Hall.

Më të njohurit prej tyre janë Princi i Uellsit dhe Duka i Sussex, djemtë e Mbretit Karli i Tretë.

Gjithashtu pranë arkëmortit qëndruan edhe Peter Phillips , Zara Tindall , Princeshat Beatrice dhe Eugenie , Lady Louise Windsor dhe James, Viscount Severn.

Peter Phillips është më i madhi në moshën 44 vjeç dhe James, Viscount Severn është vetëm 14 vjeç.

Të veshur me veshje ushtarake ishin princat William dhe Harry.

William, Princi i Uellsit ishte me uniformën numër 1 të Blues dhe Royals, Garter Sash, Garter Star, Golden, Diamond dhe Platinum Jubilee Medals dhe krahët e pilotit RAF.

Harry, Duka i Sussex-it , veshi uniformën nr. 1 të Blues and Royals, Urdhrin dhe Yllin e Qafës KCVO, Medaljen e Shërbimit Operacional të Afganistanit, medaljet Jubilare të Artë, Diamanti dhe Platinum dhe Krahët e Pilotit të Ushtrisë.

Pjesa tjetër, princeshat Beatrice dhe Eugenie , Zara Tindall, Peter Phillips, Lady Louise Windsor dhe James, Viscount Severn ishin të veshur të gjithë me veshje të zeza, të ngjashme me ditën kur mbretëresha ndërroi jetë.

Sonte ishte hera e parë që nipërit e një monarku kryenin ceremoninë.

Cila është rëndësia e Vigjiljes së Princave?

Vigjilja që nipërit e Mbretëreshës mbajtën këtë mbrëmje njihet tradicionalisht si Vigjilja e Princave.

Ajo u krye për herë të parë në vitin 1936 pas vdekjes së Mbretit George V, kur katër djemtë e tij, Mbreti Edward VIII, Princi Albert (mbreti i ardhshëm George VI dhe babai i të ndjerit të Mbretëreshës Elizabeth II) dhe princat Henry dhe George qëndruan në katër anët e arkivolit të babait të tyre në Westminster Hall.

FOTO GALERI
1/8

Top Channel