Route des Phares, ashtu si dhe vetë emri, është një rrugë që ndiqet nga ndjekja e dritës së fenerëve, e njëjta që të çon në disa nga vendet më ndjellëse dhe panoramike në tërë botën.

Route des Phares do të thotë rruga e fareve. Një emër sa interesant aq edhe i përshtatshëm që na prezanton me atë që është një nga rrugët më të bukura në botë. Për ta zbuluar duhet të shkojmë në Brittany, gadishulli kodrinor i Francës veriore. Çdo vit, në këtë vend të jashtëzakonshëm, mijëra udhëtarë nga e gjithë bota vijnë për të admiruar pamjet panoramike më të bukura në botë.

Por ka një mënyrë tjetër për të zbuluar se cili është një nga brigjet më të jashtëzakonshme në të gjithë Evropën dhe kjo është ajo që na çon në rrugën e fareve. Top Albania Radio shkruan se gardianët e vetmuar të bregdetit, në këtë rrugë që shkon nga Brignogan dhe arrin në Brest, shndërrohen në pika kardinale të reja dhe të paprecedentë që shoqërojnë aventurierët në një udhëtim për të zbuluar vende ikonike, të egra dhe të jashtëzakonshme, duke ndriçuar rrugën e tyre me dritë.

Ata janë të gjatë dhe madhështor, disa më të vegjël, e disa jashtëzakonisht të vetmuar. Por të gjithë janë të bashkuar në të njëjtin mision, atë të ndriçimit të brigjeve dhe rrugës së udhëtarëve. Fenerët që gjarpërojnë përgjatë bregut të egër Breton janë të shumtë, vetëm mendoni se këtu është përqendrimi më i lartë i këtyre rojeve të natës. Dhe pikërisht atyre u është besuar detyra e ndriçimit të udhëtimit në rrugën që të çon në zbulimin e këtij vendi të jashtëzakonshëm.

Në Route des Phares është e mundur të shikoni farët më të bukur dhe më emocionues në Brittany dhe ndoshta në të gjithë botën. Rruga gjarpëron për rreth 90 kilometra dhe të çon në disa nga vendet më të pacënuara dhe më ikonike në të gjithë territorin. Disa nga këta farë, pothuajse të gjithë, janë të hapur për publikun dhe i lejojnë vizitorët të ngjiten në majë, nga ku mund të shijojnë një pamje të lë me gojë hapur.

Ndër më të bukurat dhe magjepsësit gjejmë atë të Saint Mathieu, i cili e ka marrë emrin nga kepi në të cilin ndodhet. Ky far është i rrethuar nga shkëmbinj të thepisur dhe të lartë që krijojnë një panoramë unike. Ndër farët më piktoreskë në të gjithë Brittany gjejmë Petit Minou. E vendosur në bregun verior, pak kilometra larg Brestit, ky kujdestar i vetmuar i pozicionuar me pamje nga deti dhe i lidhur me tokën nga një urë guri, krijon një pamje marramendëse.

Top Channel