Përveç mësimdhënësve dhe shërbyesve cilivë që janë në grevë edhe punëtorët shëndetësor kanë mbetur pa pagat e muajit gusht.

Kjo çoi në protestë këtë të premtë edhe punëtorët në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë, të cilët kërkuan pagesën për punën që kanë bërë dhe arsyen pse nuk janë paguar.

Mosekzekutimi i pagave vetëm për punonjësit shëndetësor e ka vështirësuar punën e tyre.
Ndërkohë, nënkryetari i Sindikatës së Punëtorëve Shëndetësor ka kërkuar që ekzekutimi i pagave të bëhet të premten dhe Qeveria të heqë dorë nga ky lloj i kërcënimit.

Qeverisë afat deri më pesë shtator për ekzekutimin e pagave i kanë dhënë edhe shërbyesit civil. Kështu komunat planifikojnë që nëse një gjë e tillë nuk realizohet do të marrin masa të tjera ligjore.

Sindikata e Arsimit me kallëzim penal ndaj Qeverisë kërkon pagat e mësimdhënësve që u ndalën pas fillimit të grevës në arsim, derisa Thesari i Shtetit thotë se ekzekutimin e pagave do ta bëjë kur të marrë listat e plota të punëtorëve.

Top Channel