Bota në mungesë të theksuar, Rusia djeg sasi marramendëse gazi natyror

26/08/2022 10:33

Teksa kostot e energjisë më Europë po rriten dita-ditës, Rusia po shpenzon sasi shumë të mëdha gazi natyror.

Sipas ekspertëve, uzina në afërsi të kufirit me Finlandën, po djeg çdo ditë sasi të mëdha gazi që kapin vlerën e 10 milion dollarëve në ditë.

Shkencëtarët janë të shqetësuar për vëllimet e mëdha të dioksidit të karbonit dhe blozës që po krijon, të cilat mund të përkeqësojnë shkrirjen e akullit të Arktikut.

Rreth 4.34 milionë metra kub gaz digjen nga flakët çdo ditë. Ai vjen nga një fabrikë e re e gazit natyror të lëngshëm (LNG) në Portovaya, në veri-perëndim të Shën Petersburgut.

Top Channel