Në 7 shtator, Apple pritet të mbajë eventin e ardhshëm për lançimin e produktit të ri, sipas Mark Gurman të Bloomberg.

Kompania do të zhvillojë event të madh në pjesën e parë të shtatorit. Apple flitet se do të prezantojë linjën e iPhone 14 në këtë event, që pritet të përfshijë:  një iPhone 14 , një iPhone 14 Pro dhe një iPhone 14 Pro Max.

Në vitet e kaluara, iPhonat e prezantuar në këto evente kanë dalë në shitje pak kohë më vonë. Sipas Gurman raportohet se punëtorëve të dyqanit iu është kërkuar të përgatiten për një lançim të një lloji më 16 shtator. Por vetë kompania e Apple nuk ka publikuar ende një datë zyrtare.

Epo, siç e dini shumica prej jush, Apple është klienti kryesor i TSMC dhe kompania dërgon çipa në Pegatron në Kinë ku montohen iPhone. Dhe vizita e Pelosit në Tajvan ka vënë në mëdyshje edhe më të madhe në marrëdhëniet Kinë-Tajvan. Si rezultat, CCP ka dalë me rregullore të reja që ndalojnë çdo përmendje të “Tajvanit” ose “Republikës së Kinës” në dokumentet e transportit. Kjo nga ana tjetër do të thotë që disa, nëse jo të gjitha, nga pajisjet mund të kthehen në Tajvan dhe të vonojnë prodhimin e iPhone 14 si rezultat.

Zëvendëskryetari i Pegatron dhe drejtuesit kryesorë nga TSMC u panë me Pelosin gjatë vizitës, gjë që e përkeqësoi më shumë situatën, kështu që ky mund të jetë vetëm një fillim i një lufte më të ashpër tregtare midis CCP dhe Tajvanit, në të cilën Apple dhe kompani të tjera me bazë në SHBA janë shkëputur.

Top Channel