Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar vendosi të dëbojë 20 shqiptarë të dënuar për krime.

Ata fluturuan me avion çarter drejt Shqipërisë. Sipas medias së huaj, ata ishin të dënuar më shumë se 46 vite burg të mbledhura së bashku.

Disa prej tyre ishin të dënuar për hyrje të paligjshme me varkë, trafik apo kultivim droge apo armëmbajtje.

Mes personave që u nisën drejt Shqipërisë janë:

Një person i dënuar me gjashtë vjet burgim për mbajtje armësh dhe përfshirje në kultivim kanabisi;

një person i dënuar me tre vjet burgim për kultivim kanabisi;

një person i dënuar me mbi pesë vjet burg për përfshirje në tregtinë e drogës së klasit B.

Sekretarja e Brendshme Priti Patel tha: Këta kriminelë kanë shkelur ligjet dhe vlerat tona dhe ne nuk do të ndalemi para asgjëje për të larguar ata që nuk kanë të drejtë të jenë këtu. Ata janë përgjegjës për vepra të tmerrshme, duke përfshirë përfshirjen në trafik droge, e cila një ndikim shkatërrues te njerëzit, familjet e tyre dhe komunitetet tona.

Që nga viti 2021, ne kemi dëbuar afërsisht  1000 shtetas shqiptarë, përfshirë disa që kaluan kanalin ilegalisht për të ardhur në Mbretërinë e Bashkuar.

Publiku britanik nuk duhet të ketë asnjë dyshim për vendosmërinë time për t’i bërë rrugët tona më të sigurta duke vazhduar të largojë kriminelët e huaj.

Kjo është pjesë e një plani të rregullt kthimesh në shumë vende, për të hequr ata që nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në MB. Në korrik 2022, 243 shkelës të shtetasve të huaj u larguan nga Mbretëria e Bashkuar si me fluturime çarter ashtu edhe me fluturime të planifikuara.

Që nga janari 2019, MB ka hequr 10,741 shkelës të shtetasve të huaj (deri në fund të dhjetorit 2021).

Akti i Kombësisë dhe Kufijve do të pengojë më tej hyrjen e paligjshme në MB, duke thyer modelin e trafikut të njerëzve të kthyer në biznes dhe do të përshpejtojë largimin e atyre që nuk kanë të drejtë të jenë në MB.

Top Channel