Vapa dhe dehitratimi i trupit kanë ndikuar në rritjen e infarkteve te personat që e kanë ditur ose jo që kane probleme kardiovaskulare.

Vetëm në shërbimin e kardiolologjisë në QSUT paraqiten çdo ditë mesatarisht 7 raste me infarkte të miokraditit.

Infarktet e miokraditit hasen më shumë te meshkujt e moshës 45 vjeç e lart dhe te femat 55 vjeç, por nuk përjashtohen edhe mosha më të reja.Por cili është sinjali që jep organizmi më parë se të ndodhë infarkti?

Mjekët kardiologë sugjerojnë sa më shumë lengje fruta e perime për të shmangur problemt kardiake. Por nga ana tjetër kërkohet sa më shumë aktivitet fizik ndërsa kur bëhet fjalë për palestër kërkohet më parë një konsultë me kardiologun, pasi mund të ndikojë edhe negativisht.

Mjekët sugjerojnë se kontrollet rutinë si yndyra në gjak, sheqeri, apo matja e shpeshtë e tensionit ndihmon për të kapur problemet e zemrës e për i trajtuar ato në kohë.

Top Channel