Rreth 30 fluturime me deri në 5000 pasagjerë janë anuluar në aeroportin Heathrow të Londrës për shkak të problemeve teknike me bagazhet.

Aeroporti u kërkoi linjave ajrore të shkurtojnë 10% të fluturimeve nga oraret në terminalet dy dhe tre të hënën. Gjendja e kaosit vjen pas problemeve në zonat e rikuperimit të bagazheve, të cilat janë mbledhur në një vend në sallën e aeroportit.

Dhjetëra mijëra pasagjerë janë prekur nga ndërprerja e punës së aeroportit dhe anulimeve të  fluturimeve javët e fundit. BBC thotë se disa linja ajrore mund të jenë në gjendje të kombinojnë fluturimet në Heathrow që do të thotë se disa pasagjerë nuk do të shtyjnë udhëtimet e tyre.

Heathrow tha se shkurtimi i numrit të fluturimeve do të “minimizonte” ndikimin e çështjeve teknike që prekin sistemet e bagazheve. Qindra fluturime në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar u anuluan gjatë javës së Jubileut të Platinumit dhe shqetësimet janë ngritur për problemet e mëtejshme të udhëtimit gjatë verës.

Ndërprerja është shkaktuar nga disa faktorë, por mungesa e stafit e ka bërë industrinë e aviacionit të luftojë për të përballuar kërkesën në rritje.

Top Channel