Platforma popullore TikTok ka prezantuar kontrolle të reja të kontrollit të kohës për aplikacionin, si dhe një udhëzues për “mirëqenien” e adoleshentëve që e përdorin atë.

Qëllimi i mjetit të ri është të ndihmojë përdoruesit të kontrollojnë kohën që kalojnë duke përdorur aplikacionin. Me këtë ndryshim, kompania po prezanton një panel të ri kontrolli brenda aplikacionit që do të monitorojë më në detaje se sa kohë dhe shpesh përdoret aplikacioni.

Ai do të përmbajë statistika për kohën e përdorimit, kur aplikacioni është përdorur më shpesh, si dhe sa shpesh është hapur. Përdoruesit e TikTok do të mund të vendosin një kufi kohor për përdorimin e aplikacionit pasi ta hapin atë.

Më parë aplikacioni ofronte kontrollin e kohës së përdorimit të aplikacionit, e cila do të skadonte pas një afati të caktuar kohor, megjithatë, cilësimet e reja i lejojnë përdoruesit të marrin një sinjalizim, pra aplikacioni t’u kujtojë atyre që të “qortojnë” nëse e mbajnë atë. hapur për një kohë të gjatë.

Ndryshimet vijnë pasi TikTok dhe aplikacione të ngjashme u përballën me probleme që prekin adoleshentët. Në fillim të këtij viti, Senati i SHBA-së zbuloi një projekt-ligj që do të rriste studimin e varësisë nga mediat sociale në një përpjekje për të ngritur më shumë “gardhe mbrojtëse” për të mbrojtur përdoruesit e rinj.

TikTok tani prezanton kufizime shtesë për kohën e përdorimit të aplikacionit për adoleshentët e moshës 13 deri në 17 vjeç. Tani e tutje, adoleshentët tani do të marrin “kërkime dixhitale për mirëqenien” dhe do të marrin rikujtues shtesë për kohën që përdorin aplikacionin pasi kanë kaluar më shumë se 100 minuta në ditë duke e përdorur atë.

Top Channel