(FILES) In this file photo taken on March 6, 2018 the logo of French headquarters of American multinational technology company Microsoft, is pictured outside in Issy-Les-Moulineaux, a Paris' suburb. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)

Microsoft zvogëlon më tej ndjeshëm operacionet e tij në Rusi, pas më shumë se tre muaj nga pushtimi i Ukrainës.

Bloomberg raporton, se gjiganti i Redmond, pasi bllokoi shitjen e produkteve dhe shërbimeve në vend në fillim të muajit mars, ka vendosur të mbyllë plotësisht zyrat dhe bizneset e tij, një vendim që prek 400 punonjës.

“Si rezultat i ndryshimeve në perspektivën ekonomike dhe ndikimit në biznesin tonë në Rusi, ne kemi marrë vendimin për të reduktuar ndjeshëm operacionet tona – tha një zëdhënës i Microsoft për Bloomberg News. Ne do të vazhdojmë të përmbushim detyrimet tona kontraktuale ekzistuese me klientët, rusë”.

CFO e Microsoft, Amy Hood zbuloi në fillim të këtij viti se Rusia përbën më pak se 1% të të ardhurave globale të kompanisë.

 

Gjiganti amerikan nuk është i pari që pezullon apo mbyll aktivitetet e tij në Rusi. Shumë kompani ndërkombëtare, duke përfshirë Dell, Apple, Nike dhe Adidas, prej kohësh kanë ndërprerë lidhjet me Moskën, duke mbyllur dyqanet ose duke ndaluar shitjet. Është e paqartë nëse punonjësit e prekur nga vendimi do të zhvendosen në zona të tjera të Microsoft, me mundësinë e punës nga distanca.

 

Top Channel