Edhe bujqësia nuk ka punëtorë. Ndërkohë që fshati Shilbatër në Elbasan prodhon mbi 1 mijë ton qershi në vit, duket se po has vështirësi në gjetjen e punëtorëve për vjeljen e prodhimit. 

Për fermerin problem mbeten edhe pikat e grumbullimit ndërsa i gjithë mundi i 1 viti nuk justifikohet me çmimin ku më tepër fitojnë tregtarët. Sidomos në një vit të tillë ku qershia kapi shifra record në treg.

Qershia e fshatit Shilbatër furnizon pothuajse tregun kryesor vendas në Tiranë, Durrës, Elbasan dhe Vlorë.

 

Top Channel