Microsoft vazhdimisht po kërkon më shumë njerëz që të përdorin shfletuesin e Internetit të Edge. Tani ka një veçori të re që kompania po shton.

Opsioni i fundit mund të jetë një shtesë e dobishme për softuerin. Microsoft ka zbuluar për The Verge se planifikon të shtojë një shërbim VPN të integruar falas të quajtur Edge Secure Network në shfletuesin e tij.

Kompania thekson se mjeti do të kodojë lidhjen e internetit të përdoruesit. Është e mundur të përdoret ky funksion për të mbrojtur të dhënat nga ofruesit e shërbimeve të internetit. Ashtu si me shumicën e VPN-ve, është e mundur të përdorni Rrjetin Edge Secure për të maskuar vendndodhjen tuaj dhe për të hyrë në shërbimet që janë të bllokuara në vendin ku jetoni ose vizitoni.

Nëse udhëtoni shpesh, Edge Secure Network ndoshta nuk do të jetë një zëvendësues për një VPN për të cilën paguani një abonim. Arsyeja është se funksioni ju kufizon në vetëm 1 GB rrjedhje të të dhënave në muaj.

Gjithashtu, duhet të theksohet se do t’ju duhet një llogari Microsoft për të përdorur shërbimin. Microsoft nuk ka filluar ende testimin e VPN-së së tij dhe kur të bëhet i disponueshëm, ai do të vendoset në seksionin “Rrjeti i Sigurt”. /Telegrafi

Top Channel