Kryebashkiaku i qytetit shprehet i vendosur: Mariupoli nuk do të dorëzohet kurrë për hir të paqes

28/04/2022 22:37

Kryetari i Bashkisë së Mariupolit tha se qyteti i rrethuar nuk do të dorëzohet kurrë, pasi ai u kërkoi aleatëve perëndimorë të ofrojnë më shumë armë për të ndihmuar Ukrainën në luftën e saj kundër forcave ruse.

“Nuk do të ngrihet kurrë që të dorëzohet Mariupol për hir të paqes. Ne mund të kthejmë vetëm atë që është e jona dhe Mariupol ka qenë dhe do të mbetet ukrainas dhe ne do të bëjmë gjithçka për ta siguruar këtë”, tha Vadym Boychenko, duke folur për Sky News.

Kryebashkiaku i bëri thirrje të gjithë botës të bashkohet dhe të sigurojë armë për t’i mundësuar Ukrainës të arrijë fitoren, duke theksuar se të gjithë do rikthehen në qytetet e tyre nëse kjo ndodh.

“Sa më shpejt të arrijnë në forcat e armatosura të Ukrainës, aq më shpejt do të jemi në gjendje të kthehemi në shtëpi.Unë do të shkoj në shtëpi në Mariupol dhe të tjerët do të kthehen në qytete të tjera. Ne duhet t’i marrim ato vendime më shpejt në një mënyrë ose në një tjetër. Duhet të kuptojmë se nuk ka zgjidhje tjetër, nuk ekziston.Ne, ukrainasve, duhet të na jepet mundësia për të çliruar tokën tonë”, shtoi më tej ai.

Top Channel