33 ushtarë dhe 12 qytetarë ukrainas të marrë peng nga Rusia rikthehen në shtëpi, pesë prej tyre të plagosur

28/04/2022 19:07
Ukrainian servicemen who were made prisoners wait during a prisoner exchange between Ukraine and pro-Russia rebels on the check-point near the city of Gorlivka on December 27, 2018. Ukraine and Russian-backed rebels swapped hundreds of prisoners in the war-torn east of the country on December 27, one of the largest such exchanges since the outbreak of an insurgency in 2014. The swap of captives on a dusty road close to the town of Gorlivka, 40 kilometres (25 miles) northeast of the rebels' stronghold of Donetsk is an attempt to revive a tattered peace deal between the Kiev army and rebels from the self-proclaimed Donetsk and Lugansk People's Republics. / AFP PHOTO / Aleksey FILIPPOV

33 ushtarë ukrainas të marrë peng nga Rusia janë shkëmbyer ditën e sotme me disa rusë.

Zëvëndëskryeministrja ukrainase Iryna Vereshchuk, është shprehur me anë të një postimi në rrjete sociale se përveç ushtarëve në shtëpi janë rikthyer edhe 12 qytetarë të marrë peng.

Ajo njoftoi se pesë nga trupat që u shkëmbyen ishin të plagosur, ndërsa nuk dha informacion mbi numrin e rusëve që ishin dhënë në shkëmbim.

“Ne po sjellim gjithashtu në shtëpi 12 civilë,” tha zonja Vereshchuk.

Top Channel