Forumi i Diplomacisë i Organizatës së Shteteve Amerikane (OAS) ka deklaruar se ka pezulluar përfshirjen e Rusisë në grup.

Organi, me seli në Uashington DC, është organizata ombrellë për 35 kombe të pavarura në Amerikë dhe mbikëqyr çështje të tilla si të drejtat e njeriut, siguria ndërkombëtare dhe monitorimi i zgjedhjeve.

Rusia ka qenë një nga vëzhguesit e saj të përhershëm. Por në takimin e tij të enjten, grupi miratoi një rezolutë që i jep fund asaj marrëveshje për shkak të luftës në Ukrainë.

Rezoluta thoshte se ishte e alarmuar dhe e tmerruar nga agresioni i Federatës Ruse kundër Ukrainës dhe lufta e saj e vazhdueshme dhe mizoritë e tmerrshme të kryera nga forcat e armatosura ruse në Bucha, Irpin, Mariupol dhe në qytete të tjera të Ukrainës, dhe në stacioni i trenit Kramatorsk.

OAS është organizata rajonale më e vjetër në botë, që daton që nga Konferenca e Parë Ndërkombëtare e Shteteve Amerikane, e mbajtur në Uashington në 1889.

Top Channel