Presidenti i KE kërkon telefonatë urgjente me Putin: Mbështetje për Ukrainën dhe sovranitetin e saj

22/04/2022 14:21

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, ka kërkuar të ketë një telefonatë urgjente me presidentin e Rusisë Vladimir Putin.

Në bisedë më të ai do të kërkojë akses të menjëhershëm humanitar dhe kalim të sigurt nga Mariupol dhe qytete të tjera të rrethuara.

Michel përsëriti me vendosmëri qëndrimin e BE-së, duke ofruar mbështetje për Ukrainën dhe sovranitetin e saj, dënim dhe sanksione për agresionin e Rusisë.

Top Channel