OKB jep shifrat: Më shumë se pesë milionë njerëz kanë ikur nga Ukraina që nga fillimi i luftës

22/04/2022 17:17

Komisioneri i Lartë i OKB-së për Refugjatët thotë se rreth 5,133,747 ukrainas janë larguar nga vendi që nga nisja e pushtimit të Rusisë më 24 shkurt.

Shifra e sotme ka pësuar një rritje prej 48,387  që nga e enjtja.

Gratë dhe fëmijët përbëjnë 90% të atyre që janë larguar nga vendi, thotë ai.

Disa vende kanë pranuar refugjatë ukrainas, por shumica kanë shkuar në Poloni. Gati gjashtë nga 10 personat që ikën nga vendi – 2,867,241 – shkuan në Poloni.

Top Channel