SHBA vendos raund të ri sanksionesh kundër Rusisë, synim kryesor banka tregtare dhe një rrjet prej 40 personash

20/04/2022 20:30

Shtetet e Bashkuara zbuluan ditën e sotme raundin e fundit të sanksioneve kundër Rusisë për luftën e saj kundër Ukrainës, këtë herë duke synuar një bankë kryesore tregtare dhe “një rrjet global prej më shumë se 40 individësh dhe subjektesh të udhëhequr nga oligarku rus i emëruar nga SHBA, Konstantin Malofeyev”.

Në një njoftim për shtyp, Departamenti Amerikan i Thesarit tha se po synonte gjithashtu “kompanitë që operojnë në industrinë e minierave të monedhës virtuale të Rusisë, që thuhet se është e treta më e madhe në botë”, duke vënë në dukje se ishte hera e parë që ata “caktuan një kompani të minierave të monedhës virtuale”.

Përveç kësaj, Departamenti i Shtetit po vendos kufizime vizash për 635 shtetas rusë, të cilët janë “të përfshirë në shtypjen e disidencës në Rusi dhe jashtë saj, të cilët kanë qenë të përfshirë në aktivitete që kërcënojnë integritetin territorial të Ukrainës dhe që kanë qenë të përfshirë në abuzime të të drejtave të njeriut në Objektet e burgjeve dhe vendet e paraburgimit jozyrtar në zonat e kontrolluara nga Rusia të rajonit Donbas të Ukrainës”, sipas Thesarit të SHBA.

Tre zyrtarë rusë do të përballen gjithashtu me kufizime vizash “për përfshirje në shkelje të rënda të të drejtave të njeriut dhe për 17 individë përgjegjës për minimin e demokracisë në Bjellorusi”, vazhdoi Thesari i SHBA-së.

Top Channel